Міністр фінансів звинуватив Луценка у змові з Коломойським і закликав до відставки.

 

Міністр фінансів Олександр Данилюк вважає, що з розслідуванням справ щодо колишніх керівників та власників "ПриватБанку" зволікають.

 

Про це він сказав на прес-конференції щодо справи "ПриватБанку" та арешту рахунків його колишніх власників, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Держава витратила на докапіталізацію "ПриватБанку" 140 млрд грн через те, що раніше з нього були виведені гроші або були надані недостатньо забезпечені кредити, які не повертаються. Це гроші кожного громадянина – і вони мають бути повернуті до державного бюджету. Тому неприпустимі кулуарні домовленості і бездіяльність правоохоронних органів. Натомість ГПУ робить наступне: затягують розслідування справ щодо колишніх керівників та власників "ПриватБанку", – обурився Данилюк.

 

Він зазначив, що вже коли "ПриватБанк" став державним банком, було ініційовано 5 кримінальних проваджень, котрі наразі розслідує ГПУ, зокрема щодо доведення банку до неплатоспроможності, щодо незаконного виведення різноманітними способами коштів з банку.

 

"Однак жодна з цих справ на сьогодні не була передана на розгляд судів, оскільки досудові розслідування щодо даних провадженнях просуваються вкрай повільно, а в деяких справах слідчих дій взагалі не ведуть. Однак порушують та активно просувають справи проти чинних службових осіб "ПриватБанку", Мінфіну та НБУ. Так, ГПУ порушила кримінальні справи з приводу начебто незаконних дій службових осіб "ПриватБанку", Мінфіну та НБУ. Щодо цих справ слідчі дії активно ведуть", – наголосив Данилюк.

 

Міністр фінансів також закликав до звільнення Луценка. "Я вимагаю відставки Генерального прокурора Юрія Луценка", – відрубав Данилюк.

 

З його слів, випадкова зустріч Луценка в Амстердамі з колишнім власником "ПриватБанку" Ігорем Коломойським саме напередодні суду в Лондоні викликає багато запитань.

 

"Окрім цього, Генеральний прокурор дискредитував себе атаками на нові антикорупційні органи та неспроможністю довести до суду важливі для країни справи. Таким чином, він дискредитує перед українським народом та міжнародними партнерами Президента та парламент, які довірили йому таку важливу роль та функцію. Він має піти у відставку", – наголосив Данилюк.

 

21.12.2017