Супрун закликала Президента якнайшвидше підписати закон про медреформу.

 

В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун закликає Президента України Петра Порошенка якнайшвидше підписати закон про медичну реформу, адже без цього Міністерство охорони здоров'я не може взятися до практичного втілення змін.

 

Про це вона заявила на брифінгу в четвер, 21 грудня, повідомляє "Укрінформ".

 

"Я закликаю Президента підписати закон найближчими днями. Ми 27 грудня плануємо "медичний" Кабмін, де ми будемо представляти всі підзаконні акти, які мають бути прийняті на рівні уряду. Заохочуємо Президента зробити це якнайшвидше – сьогодні-завтра, бо без закону ми навіть не можемо пустити ці підзаконні акти через наше та інші міністерства на візування", – сказала Супрун.

 

Вона нагадала, що відтоді, як Верховна Рада ухвалила медреформу, минув 61 день, але Міністерство охорони здоров'я без підпису Президента не може рухатися далі.

 

У цьому контексті Супрун зауважила, що пенсійну реформу Президент підписав через 5 днів після голосування за неї у парламенті, освітню, "яка була трошки контроверсійною", – через 20 днів.

 

"Ми знаємо, що ви підтримуєте реформу, ми знаємо, що є другий закон "Про сільську медицину", який також ще не підписаний. Дайте нам шанс попрацювати, – ми готові", – звернулася в. о. міністра до голови держави.

 

Іще 19 жовтня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому проект закону "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів", який стане базою для проведення медичної реформи в Україні. 14 листопада народні депутати ухвалили Закон України "Про сільську медицину", який передбачає запровадження телеконсультацій.

 

21.12.2017