ВР відкликала проект про антикорупційний суд на користь президентського.

 

Верховна Рада проголосувала за відкликання депутатського законопроекту № 6011 "Про антикорупційні суди" із зареєстрованих у парламенті, а відтак розблокувала шлях для появи у ВР нового законопроекту, котрий, згідно з рекомендацією Венеційської комісії, мав би запропонувати Президент.

 

За таке рішення проголосувало 235 депутатів, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Президент зможе внести свій законопроект про антикорупційний суд", – зазначив голова парламенту Андрій Парубій після голосування.

 

Минулого тижня Петро Порошенко анонсував передачу до парламенту свого законопроекту про антикорупційний суд. Голова держави про людське око висловив жаль, що Верховна Рада не спромоглася запропонувати власного проекту.

 

"Завтра вже місяць, як я звернувся до Верховної Ради України з пропозицією щодо прискорення процесу створення Вищого антикорупційного суду. Це було продиктоване бажанням створити максимально сприятливі умови для ухвалення відповідного закону. Його проект ще на стадії написання мав би бути узгоджений між різними політичними силами. Моя пропозиція все ще в силі. Однак якщо до початку наступного тижня я не побачу прогресу, протягом семи-десяти днів самостійно підготую та внесу відповідний законопроект", – зазначив Порошенко.

 

21.12.2017