Турчинов заявив, що Путіну перед виборами захотілося "кривавих перемог".

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов не відкидає, що Росія має намір активізувати воєнні дії на Донбасі на тлі виведення російських офіцерів зі Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

 

Про це повідомляє УНІАН. "Дійсно, в односторонньому порядку, цинічно, не маючи жодних підстав, Росія поставила перед фактом не тільки Україну, а й увесь світ, що вони відкликають своїх офіцерів із СЦКК, і це одразу можна пов'язати з тою ескалацією, яка відбувається на фронті", – наголосив Турчинов.

 

"Дуже потужні обстріли, в тому числі з використанням і важкої артилерії, і реактивних систем залпового вогню, які відбуваються днями, в тому числі і в напрямку цивільних населених пунктів", – додав секретар РНБО.

 

"Тому ми не можемо відкидати, що вони виводять своїх офіцерів для того, щоб розпочати активізацію не просто воєнних провокацій, а вже воєнних дій. Але Збройні сили [України] готові до вторгнення, будь-яких провокацій. Ми, безумовно, будемо посилювати наші позиції на фронті, і я сподіваюсь, що все ж таки "нормандський формат", який має відбутись, дасть чітку оцінку спробі Росії не просто йти шляхом ескалації, а повністю перекреслити будь-які можливості, що стосуються політико-дипломатичного шляху припинення агресії Росії на сході України і в Криму", – наголосив Турчинов.

 

"Ми це розуміємо і не можемо відкидати, що Путіну для того, щоб підвищити свій рейтинг, потрібні якісь умовні брудні і криваві перемоги", – заявив секретар РНБО.

 

20.12.2017