Офіс Моґеріні висловив стурбованість згортанням антикорупційної реформи.

 

Офіс Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні висловив занепокоєння спробами згорнути антикорупційну реформу в Україні й нагадав, що забезпечення незалежних антикорупційних інституцій є умовою підтримки Унією України.

 

Про це йдеться в листі офісу Могеріні, що був надісланий на адресу коаліції громадських організацій "Реанімаційний пакет реформ". Нагадаємо, коаліція "РПР" напередодні засідання Ради Асоціації Україна-ЄС зверталася до Унії з закликом до ретельного моніторингу виконання Україною своїх зобов’язань з боку ЄС.

 

"ЄС рішуче підтримує процес реформ в Україні, спрямований на зближення наших суспільств. Ми цінуємо безпрецедентний та значний прогрес, досягнутий у цій сфері, та закликаємо українську владу дотримуватися цього шляху, адже це невід’ємна частина Угоди про асоціацію між Україною та ЄС", – ідеться у відповіді, поширеній на сайті "РПР".

 

"Водночас ми стурбовані останніми подіями в Україні, які можуть поставити під загрозу прогрес, досягнутий у боротьбі з корупцією, замість того щоб вживати подальших заходів для забезпечення повної імплементації та зміцнення реформ. Дозвольте запевнити, що незалежність, ефективність та сталість антикорупційної інституційної структури, зокрема Національного антикорупційного бюро України, та створення ефективної системи перевірки електронних декларацій становлять надзвичайну важливість для ЄС", – зазначили у офісі Могеріні.

 

"Ми ретельно стежимо за ситуацією і порушуємо ці питання перед українською владою на всіх рівнях та за будь-якої оказії. Хочемо повідомити, що наша підтримка України не є безумовною. Кошти ЄС завжди підлягають ретельному моніторингу та супроводжуються рядом жорстких умов, щодо яких мусить спостерігатися довгостроковий прогрес", – запевнили у ЄС.

 

20.12.2017