Адміністрація Президента оприлюднила "покаяльного" листа Саакашвілі.

 

Адміністрація Президента України оприлюднила копію листа, що його Петрові Порошенку передав лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі після свого затримання.

 

Це звернення на своїй сторінці у Facebook опублікував речник Президента Святослав Цеголко.

 

 

Зі слів Цеголка, дії Саакашвілі суперечать змістові листа, а окрім того, команда Президента заявляє, що Міхеїл прибріхує в своїх розважаннях про це звернення.

 

"З огляду на численні запити журналістів, а також на коментарі самого Саакашвілі, в яких він маніпулює змістом цього листа, прийнято рішення його оприлюднити", – прокоментував прес-секретар Порошенка.

 

У своєму листі Саакашвілі пише: "Шановний Петре Олексійовичу, пане Президенте! Незважаючи на останні події, в мене нема жодних агресивних намірів. Ви знаєте мене добре і прекрасно розумієте, що звинувачувати мене в роботі на ФСБ не лише повний абсурд, а ще й дуже тішить ворога України. Звичайно, я допускав і допускаю багато політичних помилок, але зараз як ніколи певен, що треба деескаліювати ситуацію. Готовий будь-якої миті зустрітися з уповноваженою особою і все обговорити", – йдеться у листі.

 

16 грудня, через кілька днів після звільнення Міхеїла Саакашвілі в Печерському суді Києва, видання Insider повідомило, що опозиціонер написав листа Петрові Порошенку щодо деескалації протистояння. Таке ж саме прохання Саакашвілі нібито передав Порошенку й усно, через західного дипломата. "Через посла ЄС він пропонує зупинити марші та зняти намети в обмін за "деескалацію", – зазначив співрозмовник серед високопосадовців.

 

Причиною зміни риторики Саакашвілі нібито стала загроза екстрадиції до Грузії. 

 

17 грудня Саакашвілі в інтерв'ю телеканалу ZIK підтвердив інформацію про те, що він звертався до Президента з листом, але відкинув закиди про "сопливість" листа. Міхеїл сказав, що "робив те, що роблять переможці, впевнені в своїй рації", бо він виграв суд. "Ви мене звинуватили неправильно. Ви не можете не знати, що є образою називати мене російським агентом", – обурився Саакашвілі.

 

Колишній голова Одеської ОДА запевнив, що в нього немає особистого конфлікту із Порошенком і що він не відчуває особистої неприязні до Президента. "Мені сказали, що через кілька днів Президент готовий зустрітися. Але я сказав: "Ні, так не буде. Я не та людина, яка буде через задні двері проситися", – додав екс-президент Грузії.

 

Міхеїл Саакашвілі ствердив, що він прагне публічного діалогу з Порошенком щодо припинення корупційних схем.

 

19.12.2017