ВР відкладає розгляд законопроекту про деокупацію Донбасу.

 

Перша заступниця Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що закон про реінтеграцію Донбасу потребує додаткових консультацій.

 

Про це вона заявила на погоджувальній раді парламенту, повідомляє "Громадське".

 

"Сьогодні у нас відеоконференція гуманітарної підгрупи – з питань звільнення заручників. І саме з цього приводу я б хотіла звернутись до керівників фракцій і погоджувальної ради. Я прошу звернути увагу на те, що закон про реінтеграцію в другому читанні, за який в повному складі голосували "Народний фронт" і БПП, зараз потребує додаткових консультацій в одному моменті", – сказала Геращенко.

 

Вона не уточнила, про які саме додаткові уточнення йдеться.

 

Натомість голова фракції БПП Артем Герасимов додав, що консультації потрібні "до моменту утвердження санкцій проти країни-агресора і звільнення наших заручників", передає "Українська правда".

 

Згодом Ірина Геращенко зазначила на своїй сторінці у Facebook, що законопроект слід розглядати в той момент, коли це буде найвигіднішим Україні.

 

"Ми приймемо закон і визнаємо РФ країною-агресором цієї сесії. Коли? Та коли технічно буде правильно ставити в порядок денний, щоб перемогла Україна. Цей тиждень є важливим – продовження санкцій ЄС проти РФ, ми б'ємося над звільненням заручників, в ООН міністр [Павло] Клімкін вів інтенсивні консультації щодо миротворців. Треба враховувати ці фактори. Також варто уважно прочитати поправки, як докорінно можуть змінити закон. А якщо президентська стратегія деокупації буде радикально змінена через правки – цей закон справедливо чекає вето", – прокоментувала пані Геращенко.

 

19.12.2017