Попри скандал з «кримськими турбінами», Siemens уклав велику угоду в Росії.

Хоча ще зовсім недавно концерн з Баварії погрожував припинити свою діяльність в РФ.

 

 

Німецький промисловий велетень Siemens в понеділок, 18 грудня, підписав контракт на будівництво в Нижньокамську парогазової електростанції потужністю 495 МВт. Вартість угоди – 380 мільйонів євро. Про це повідомило ділове німецьке видання Handelsblatt.

 

Контракт в Мюнхені підписали президент концерну Siemens в Росії Дітріх Мьоллєр (Dietrich Möller) і генеральний директор ПАТ «Нижнекамскнефтехим» (група компаній «Таиф») Азат Бікмурзін за присутності заступника прем'єр-міністра Баварії Ільзе Айґнер (Ilse Aigner), президента Татарстану Рустама Мінніханова і генерального директора Siemens Джо Кезера (Joe Kaeser).

 

Згідно з контрактом, Siemens поставить дві газові турбіни SGT5-2000Е і одну парову турбіну ST-600, а також обладнання для розподілу енергії. Субпідрядником виступить турецька будівельна компанія ENKA. Очікують, що «Нижнекамскнефтехим» також укладе угоду з Siemens про сервісне обслуговування терміном на 13 років.

 

Електростанцію мають запустити до травня 2021 року. Передбачають, що вона працюватиме на синтетичному газі – побічному продукті нафтохімічного виробництва «Нижнекамскнефтехиму». Оскільки Siemens є генеральним підрядником, то компанія зберігатиме повний контроль над постачанням та інсталяцією обладнання.

 

Це перший великий контракт Siemens в Росії після того, як турбіни німецького концерну опинилися, всупереч умовам контракту з російськими фірмами, в анексованому Росією Криму. Зараз в зв'язку з цим тривають судові розгляди. Ще влітку керівництво німецького концерну заявляло про намір припинити свою діяльність в Росії.

19.12.2017