Соломія Риботицька очолила товариство «Надсяння».

 

Львівське регіональне суспільно-культурне товариство «Надсяння» обрало своїм головою Соломію Риботицьку, яка замінить на посаді Володимира Середу.

 

Про це повідомила сама Соломія Риботицька на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

«Я, так як і всі ви, хотіла б щоб пан Володимир був надалі головою товариства. Але я його розумію. Володимир Середа з нами, заступник голови (зв'язки в Україні та за кордоном), і голова товариства «Закерзоння», – написала Соломія Риботицька.

 

«В товаристві не має слова «я». Закликаю вас всіх, ваших дітей та внуків приділяти хоч крихту часу товариству. Ми маємо разом йти до нашої мети: збереження та розвитку культурних надбань українців Надсяння, їх популяризації серед широких кіл громадськості. Хто, як не ми? Мають бути і пам'ятники, і квіти, і поїздки, і статті, і книжки і соціальні мережі», – зазначила вона.

 

«Не легкий тепер час для польсько-українських відносин. Ми не претендуємо на землі, але не дамо переписати і забути історію України та наших героїв. Не легко коментувати в соцыальних мережах пости польських журналістів, коли Інтернет кишить тролями. Це не геройство, це ера інформаційної суперечки», – додала нова голова товариства.

 

Соломія Риботицька – донька відомого львівського художника Володимира Риботицького, викладач коледжу імені Івана Труша.

 

Товариство «Надсяння», що об'єднує українців, переселених з етнічних українських земель у теперішній Польщі, створене 28 років тому. Увесь цей час його очолював Володимир Середа, який також є головою об’єднання товариств депортованих українців «Закерзоння».

18.12.2017