Телеканал ZIK заявив про спробу рейдерства зі сторони народного депутата від БПП.

 

Генеральний директор медіа-холдингу ZIK Ігор Туркевич заявив про спроби рейдерського захоплення телеканалу, передає агентство холдингу.

 

За його словами, нещодавно до львівського бізнесмена Петра Димінського, який є власником холдингу, звернулися від імені Адміністрації президента України народний депутат Блоку Петра Порошенка Гліб Загорій з дружиною Катериною з пропозицією «віддати телеканал в управління на три роки».

 

«Саме після цієї невдалої рейдерської спроби розпочалися чергові маніпуляції громадською думкою з боку правоохоронних органів про причетність Димінського до ДТП», – ідеться в повідомленні.

 

Також у повідомленні згадується, що провину за смертельне ДТП у Ямельні, що трапилася 18 серпня за участі автівки Петра Димінського, взяв на себе охоронець Андрій Борщ. Проте речники ZIK’у не згадали, що кримінальне провадження у справі ДТП проти Андрія Борща закрили, оскільки експертиза встановила причетність до аварії іншої людини.

 

Як повідомляв Z, Петрові Димінському оголосили про підозру в справі зазначеної ДТП, а Печерський суд Києва дав дозвіл на його арешт. Львівський бізнесмен від 22 серпня перебуває поза межами України.

 

«Ці події жодним чином не повпливають на нашу позицію та редакційну політику телеканалу. Ми неодмінно звертатимемося за підтримкою та захистом до міжнародних інституцій, які стоять на сторожі свободи слова», – заявив генеральний директор медіа-холдингу ZIK Ігор Туркевич.

15.12.2017