Конкурсна комісія обрала двох останніх членів НАЗК.

 

Конкурсна комісія з відбору кандидатів на посаду членів Національної аґенції з питань запобігання корупції обрала до складу НАЗК Олександра Мангула і Станіслава Патюка.

 

Про це повідомляє аґенція "Українські новини".

 

За кандидатури Мангула та Патюка проголосувало по шестеро членів комісії (із семи).

 

Мангул із квітня займає посаду голови Мелітопольської районної державної адміністрації у Запорізькій області, до того – лідер партійного списку БПП на місцевих виборах.

 

Вищу освіту отримав 1999 року в Таврійській державній агротехнічній академії (економіст), а у 2004 році закінчив Національну академію державного управління при Президентові.

 

У 1990-х Мангул працював на Мелітопольському олійноекстракційному заводі, у 1999–2009 роках – в Міністерстві економіки, у 2009–2010 рр. – у Державному комітеті з питань регуляторної політики та підприємництва. У перші роки президентства Януковича знову працював у Міністерстві економіки, а 2013–2014-го – заступником голови правління на Лисичанському склозаводі "Пролетар".

 

Патюк працює помічником адвоката в компанії "Патюк і партнери". У 2003 році закінчив Донецький національний університет. Працював у прокуратурі Донецької області, прокуратурі Ленінського району Донецька, прокуратурі Ворошиловського району Донецька і в прокуратурі Авдіївки Донецької області.

 

Таким чином, після затвердження цих двох кандидатур Кабінетом міністрів Антикорупційна аґенція вперше з часу створення працюватиме у повному складі з п'яти членів. Членами НАЗК є Наталія Корчак (голова), Олександр Скопич і Олександр Серьогін.

 

Попередні члени Антикорупційної аґенції – Руслан Рябошапка і Руслан Радецький – звільнилися з НАЗК за власним бажанням (Рябошапка – із демаршем, протестуючи проти неробства Корчак). Нардеп Віктор Чумак, обраний на першій хвилі конкурсу, відмовився вступати у повноваження з мотивацією, що влада блокує створення незалежної антикорупційної інституції.

 

13.12.2017