Мера Старого Самбора затримали на хабарі поліцейському.

 

Міського голову Старого Самбора (Львівщина) затримали за спробу підкупу працівника обласного управління захисту економіки, повідомили в Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

 

Чоловік пропонував $2 тис. за закриття кримінального провадження у справі про розкрадання бюджетних коштів.

 

«Оперативники Управління захисту економіки Національної поліції у Львівській області викрили факт розкрадання бюджетних коштів під час здійснення державних закупівель. Однією з міських рад було придбано у комерційної структури сміттєзбиральну техніку за завищеною на 295 тис. вартістю та такою, що не відповідала вимогам тендерної документації», – ідеться в повідомленні.

 

Для закриття кримінального провадження й уникнення кримінальної відповідальності міський голова запропонував працівникам Управління захисту економіки у Львівській області $2 тис. неправомірної вигоди.

 

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі слідчим управління ГУНП у Львівській області відкрито кримінальне провадження.

 

Сьогодні, 12 грудня, оперативники та слідчі за процесуального керівництва прокуратури області затримали міського голову одного з міст під час спроби надання поліцейському хабара, кошти вилучили.

 

Стаття 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України, в межах якої проводили затримання, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

12.12.2017