На газорозподільній станції в Австрії стався вибух.

Мова йде про газовий хаб у Баумґартені, який є одним із найбільших пунктів перерозподілу російського газу в Європі.

 

 

За даними поліції, вибух прогримів о 08:45 за місцевим часом. Внаслідок інциденту одна людина загинула і ще 21 отримали сильні опіки. Поранених переправили до шпиталю на кількох гелікоптерах.

 

Вибух спричинив пожежу. Палаючий газовий смолоскип була настільки високим, що його було видно аж у Відні, який розташований за 30 кілометрів від Баумґартена. Про це передає австрійська телерадіокомпанія ORF.

 

У гасінні пожежі брали участь близько 240 вогнеборців, було задіяно близько десятка пожежних автомобілів. За кілька годин пожежникам вдалося взяти ситуацію під контроль.

 

Газорозподільний центр в Баумґартені належить австрійській нафтогазовій компанії OMV. Він є одним із найбільших в Європі. Через нього пропомповують близько третини всіх обсягів російського газу в Західну Європу.

 

Через вибух було порушено постачання газу до Італії, Хорватії та Словенії. Міністерство економічного розвитку Італії навіть мусило оголосити режим надзвичайної ситуації.

 

Поліція федеральної землі Нижня Австрія повідомляє, що у зв'язку з інцидентом розпочато розслідування. За попередніми даними, причиною вибуху могла стати технічна несправність.

12.12.2017