Володимир Путін наказав вивести війська зі Сирії.

Президент Росії віддав цей наказ, виступаючи з промовою перед російськими військовослужбовцями на сирійській базі Хмеймім, у понеділок, 11 грудня.  

 

 

«Міністрові оборони, начальнику Генштабу наказую: розпочати виведення російського угруповання військ в пункти їх постійної дислокації. Ви з перемогою повертаєтеся до своїх рідних домівок, до своїх близьких, батьків, дружин, дітей, друзів. Батьківщина чекає на вас, друзі», – заявив Путін, котрий вперше за час конфлікту в Сирії прилетів в цю країну.

 

На авіабазі його зустрічали сирійський президент Башар Асад, міністр оборони Росії Сергій Шойгу і командувач російського військового угруповання Сергій Суровікін. Про це повідомило російське інформаційне агентство «РИА Новости».

 

Утім, як з’ясувалося, до Росії буде повернуто не всіх російських вояків, а лише більшу частину контингенту. «І авіабаза, і пункт матеріально-технічного забезпечення в порту Тартус продовжать функціонувати. Якщо терористи знову піднімуть голову, то ми завдамо по них таких ударів, яких вони поки що й не бачили», – застеріг Путін.

 

Про виступ Путіна на авіабазі в Хмеймім 11 грудня не було оголошено заздалегідь. Російський президент відвідав Сирію дорогою до Єгипту, куди він відбув зразу ж після виступу. Там Путін проведе перемовини з президентом Єгипту Абделем-Фаттахом Сісі. Також заплановано візит кремлівського шефа до Туреччини.

11.12.2017