Жіноча збірна виборола "срібло" в естафеті.

 

Жіноча збірна України з біатлону виборола срібні медалі в естафеті на другому етапі Кубка світу в австрійському Гохфільцені. Українська четвірка фінішувала з часом 1:15:21.3, поступившись збірній Німеччини 45 секундами.

 

Тренерський штаб повністю повторив склад і порядок нашої збірної, як це було в Сочі 2014 року, коли українки вирвали "золото" у росіянок буквально за кілька днів перед вторгненням РФ до Криму. На дистанцію, отже, вийшли: Віта Семеренко, Юлія Джима, Валентина Семеренко, Олена Підгрушна.

 

 

Під час гонки було декілька дуже драматичних моментів. Так, на першому колі впала Віта Семеренко – були побоювання, що вона пошкодила гвинтівку. Втім, українка добре впоралася на дистнації й передала естафету на четвертому місці.

 

Юлія Джима виправдала реноме найсильнішої української біатлоністки у цьому сезоні (на цьогорічному кубку вона вже має дві індивідуальні "бронзи") й вивела синьо-жовтих на першу позицію.

 

На третьому етапі Валентині Семеренко забракло фізичної форми втримати перевагу – команда пропустила вперед і німкень, і швейцарок.

 

Олена Підгрушна на останній ланці намагалася замахнутися навіть і на "золото", та кинути виклик переможниці минулорічного Кубка світу Лаурі Далмайєр забракло сил. Водночас, навіть задля збереження "срібла" Олені довелося неабияк постаратися, коли на стійці вона потрапила в "заряд" вітру і змушена була довго чекати, підпускаючи до себе інших суперниць. Підгрушна впоралася з хвилюванням та негодою і на фінішній прямій тепло вітала гучну українську "торсиду" на трибунах.

 

10.12.2017