Депутат Віталій Мерінов і місцеві спортсмени блокували засідання сесії.

 

Сьогодні, 8 грудня, на сесії Івано-Франківської обласної ради планували, серед іншого, розглянути питання про будівництво великого спорткомплексу на місці стадіону Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи на вулиці Шухевичів, 21, передає Курс.

 

Проти цього будівництва виступили івано-франківські спортсмени, які закликають не знищувати стадіону. Очолив їхній протест депутат міськради Віталій Мерінов.


Акція протесту проти будівництва спорткомплексу на території стадіону ДЮСШ в обласній раді Івано-Франківська. Фото: Курс.

 

Депутат Святослав Никорович вніс на голосування пропозицію зняти з порядку денного питання щодо будівництва спорткомплексу на Шухевича. Але його підтримали лише 7 депутатів.

 

Після цього Віталій Мерінов з криком «Ганьба!» вибіг на трибуну і сказав, що депутати – зрадники спорту. Він розпочав штовханину із Олександром Сичем та іншими свободівцями.

 

Протестувальники вважають, що спорткомплекс можна звести на вільній ділянці біля стадіону «Рух».

 

Віталій Мерінов пообіцяв блокувати президію обласної ради, поки депутати не знімуть питання будівництва спорткомпексу з порядку денного сесії. 

 

Олександр Сич оголосив перерву і попросив поліцію навести порядок у сесійному залі.

 

За півгодини депутати повернулися до зали, але спортсмени не дозволили продовжити засідання, закривши голову облради Олександра Сича та членів президії великим банером.

 

Голова облради пригрозив спортсменам кримінальною відповідальністю за перешкоджання роботі службової особи та нанесення тілесних ушкоджень. Після словесних перепалок між Віталієм Меріновим і Олександром Сичем голова облради знову оголосив перерву та закликав голів фракцій до себе у кабінет.

 

Також він викликав поліцію. Коли правоохоронці прибули на місце, один зі спортсменів накинувся на патрульного, проте бійку швидко зупинили інші поліцейські та активісти.

 

Зрештою розгляд питання про будівництво спорткомплексу перенесли на інше засідання сесії, а нинішнє – продовжили.

08.12.2017