Порошенко пообіцяв директорці МВФ незалежне НАБУ.

 

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард та Президент України Петро Порошенко погодилися, що в Україні слід забезпечити незалежність діяльності антикорупційних інституцій.

 

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті МВФ за підсумками телефонної розмови Лаґард і Порошенка.

 

"У мене була конструктивна і відкрита дискусія з Президентом Порошенком щодо зусиль України у боротьбі з корупцією, якої очікує українське суспільство і котра має вирішальне значення для підвищення прозорості та підзвітності, а також створення умов для сталого росту", – йдеться в заяві керівниці фонду.

 

Лаґард вважає вкрай важливим забезпечення розслідування та оперативного реагування на прояви корупції. "У цьому контексті ми домовилися про необхідність збереження незалежності та підвищення оперативного потенціалу Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Ми також погодилися з тим, що швидке створення суду з боротьби з корупцією є важливим доповненням до цих зусиль", – йдеться у повідомленні.

 

Лаґард підтримала пропозицію Президента України щодо подання законопроекту про Антикорупційний суд в парламент у найближчі дні. "Важливо, щоб всі члени парламенту об'єдналися за законопроект і затвердили його в першочерговому порядку. Я запевнила президента в тому, що МВФ готовий продовжувати підтримувати Україну разом з іншими міжнародними партнерами у боротьбі з корупцією і закликає владу прискорити проведення реформ, необхідних для подальшого поліпшення перспектив економіки України та її народу", – підсумувала Лаґард.

 

08.12.2017