Тіллерсон виправив журналіста: Анексія Криму – це не довершений факт.

 

Державний секретар США Рекс Тіллерсон наголошує, що твердження про російську анексію Криму як довершений факт є хибним, адже США і решта країн Заходу не визнають окупації та анексії українського півострова.

 

Про це він заявив у четвер у відповідь на запитання журналіста під час спільної прес-конференції у Відні з головою МЗС Австрії Себастьяном Курцом, повідомляє "Укрінформ".

 

"Насамперед, я би сказав, що твердження про те, що будь-хто у світі вважає, що цей факт є довершеним, це неправильно, це не довершений факт. Те, що одна країна незаконно займає територію іншої, не означає, що ми приймаємо це", – сказав Тіллерсон, відповідаючи на запитання журналіста The New York Times, який, зокрема, звернув увагу, що держсекретар говорив у Відні про спробу анексії Криму. "Але більша частина світу вважає, що це доконаний факт, і санкції не примушують Росію ворушитися", – зазначив журналіст NYT у своєму питанні.

 

Також Тіллерсон висловив занепокоєння у зв'язку з порушеннями прав людини в Криму. "Ми справді маємо справу з порушеннями прав людини по відношенню до окремих етнічних груп у Криму, що викликає серйозну стурбованість з точки зору ставлення до [кримських] татар та інших", – зауважив голова Державного департаменту США.

 

Він наголосив, що Сполучені Штати ретельно відстежують ситуацію на Кримському півострові.

 

08.12.2017