Антикорупційний комітет ВР вирішив зняти Єгора Соболєва з посади голови.

 

Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції підтримав пропозицію щодо ініціювання перед парламентом процедури зняття Єгора Соболєва з посади голови комітету.

 

Таке рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні комітету більшістю голосів, повідомляє аґенція УНІАН.

 

Згідно з озвученою народним депутатом Юрієм Буглаком (БПП) пропозицією, цим рішенням передбачено визнати роботу Соболєва на посаді голови комітету незадовільною і ініціювати перед ВР процедуру відкликання.

 

"За" було 12 членів комітету. Водночас "проти" проголосували позафракційні народні депутати Віктор Чумак, Юрій Дерев'янко, Дмитро Добродомов, Олег Осуховський, Володимир Парасюк, Борислав Береза, народний депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко, а також нардеп із БПП Сергій Лещенко. "Утримався" – депутат від "Народного фронту" Юрій Тимошенко (єдиний серед коаліціянтів), а також сам Соболєв.

 

Під час обговорення низка депутатів висловила занепокоєння можливим зняттям Соболєва з посади в контексті подальшої боротьби з корупцією та діяльності Національного антикорупційного бюро України. Зокрема, Лещенко висловив думку, що це "смертний вирок НАБУ".

 

Як поінформувала на своїй сторінці у Facebook представниця організації "Центр UA" Оксана Ставнійчук, відставку Соболєва підтримали: 6 народних депутатів із Блоку Петра Порошенка (Ігор Артюшенко, Олег Барна, Юрій Буглак, Іван Мельничук, Андрій Немировський, Тетяна Ричкова), 2 депутатів із "Народного фронту" (Костянтин Матейченко та Юрій Савчук), 2 депутатів із "Опозиційного блоку" (Сергій Дунаєв та Іван Мирний), а також Ігор Попов із Радикальної партії України та Михайло Ланьо з "Відродження".

 

06.12.2017