Уряд не підвищуватиме мінімальної зарплати до 4100 грн на початку року.

 

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що підвищення мінімальної заробітної плати до 4,1 тис. грн за наявності економічних ресурсів може відбутися до третього кварталу 2018 року.

 

Про це Рева сказав журналістам перед засіданням уряду, повідомляє УНІАН.

 

"Розрахунки показують, з урахуванням індексу інфляції, інфляційних процесів у 2017 році та прогнозів на 2018 рік, що прожитковий мінімум має бути в Україні 4 тис. 23 грн. Тому пропозиція Президента зі встановлення мінімальної заробітної плати у 4,1 тис. грн – це є прорахована норма, прорахований розмір мінімальної заробітної плати, яка, згідно з законодавством, має бути в Україні в 2018 році", – сказав він.

 

Міністр нагадав, що наразі у проекті бюджету до другого читання залишається норма у 3 тис. 723 грн.

 

"За пропозицією Мінсоцполітики записано, що за підсумками першого кварталу при виконанні бюджету розглянути можливість перегляду цієї цифри. Президент пропонує зробити це не пізніше як до третього кварталу 2018 року, до осені. Але це буде реалізовано в тому випадку, якщо дійсно економічні можливості дозволять це зробити", – зауважив Рева.

 

4 грудня на Форумі об'єднаних громад у Києві Президент України повідомив, що проект державного бюджету на 2018 рік, котрий проходив процедуру доопрацювання в Кабінеті Міністрів України, передбачає збільшення розміру мінімальної зарплатні до 4100 гривень.

 

"Я хотів би подякувати уряду і прем’єр-міністру, що є відповідна реакція на моє звернення вже в проекті державного бюджету. І ми, за підсумками покращення інвестиційного клімату і надходжень до бюджету, зможемо проаналізувати за підсумками півріччя або трьох кварталів і прийняти рішення про підвищення мінімальної заробітної платні до 4100 грн", – заявив Президент.

 

06.12.2017