Порошенко назвав команду Саакашвілі "фінансованою з РФ гоп-компанією".

 

Президент України Петро Порошенко назвав "приголомшливою" інформацію про зв'язки Міхеїла Саакашвілі з олігархом Сергієм Курченком і підтримав дії Служби безпеки та Генеральної прокуратури України у цій справі.

 

Про це голова держави сказав, виступаючи у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного під час поїздки на Львівщину, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Тепер, коли ми змужніли, зміцніли, набули досвіду, силою нас не візьмеш. Тому дедалі більшу ставку ворог робить на те, щоб бити в спину, підривати зсередини, дестабілізувати ситуацію в країні", – сказав Порошенко.

 

З його слів, у Москві на це не шкодують ні сил, ні коштів.

 

Як зазначив Президент, досі він думав, що його важко чимось здивувати, але те, що вчора побачила і почула вся країна, "приголомшило і шокувало всіх".

 

Петро Порошенко подякував СБУ та ГПУ за професійну роботу із захисту національних інтересів та державності. "Але що тішить, то це те, що український народ профінансовану з Москви гоп-компанію розкусив ще раніше за силовиків – і тому проігнорував той табір під Верховною Радою", – прокоментував Президент.

 

Петро Порошенко ствердив, що українська влада поважає право людей на мирний протест, демонструючи це і протягом останніх тижнів, хоча організатори акції, згідно з оцінкою верховного головнокомандувача, "жадали крові і всіляко провокували силовиків".

 

"Дуже важливо, що вони не піддалися на провокації... Армія не для того тримає фронт, щоб ворог орудував в глибокому тилу. Ми даємо подібним спробам відсіч, і я відчуваю в цьому підтримку з боку суспільства і дякую за це", – пригрозив Порошенко.

 

06.12.2017