Поліція намагалася штурмувати наметовий табір під ВР.

 

Перед світанком біля будівлі Верховної Ради відбулася спроба штурму наметового містечка активістів, які підтримують Міхеїла Саакашвілі.

 

Про це повідомляє аґенція УНІАН.

 

Представників правоохоронних органів було близько сотні. Протестувальники почали захищатися від правоохоронців петардами. Поліціянти застосували сльозогінний газ й повалили паркан. У відповідь люди почали бити їх дерев'яними і металевими брусками – правоохоронці відступили.

 

Як видно з відео, оприлюдненого рухом "Визволення", сутички тривали декілька хвилин. Сили правоохоронців не були значними – принаймні їх було не більше, ніж мешканців табору.

 

Управління поліції Києва у середу вранці повідомило про те, що активність правоохоронців у таборі пов'язана зі спробою затримати Міхеїла Саакашвілі за запитом Генеральної прокуратури та Служби безпеки України.

 

"Активісти почали чинити супротив і провокувати правоохоронців. У результаті під Верховною Радою України посилено наряди правоохоронців", – зазначили в поліції.

 

Правоохоронці повідомили, що внаслідок сутичок постраждало 11 силовиків.

 

Міхеїл Саакашвілі на брифінґу біля будівлі Верховної Ради сказав, що "вони хотіли викрасти мене з наметового табору", але "переплутали намет". "Погнали на людей, побили їх жорстоко, а потім, коли прийшли до мого намету, мене там вже не було", – сказав лідер "Руху нових сил".

 

Саакашвілі заявив про готовність прийняти слідчих на території наметового містечка біля парламенту, водночас відмовився йти на виклик у прокуратуру.

 

06.12.2017