Саакашвілі провів акцію "за народний імпічмент".

 

Колишній голова Одеської обласної державної адміністрації України, лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі анонсував мітинг, під час котрого активісти заблокують під'їзди до Адміністрації Президента.

 

Про це Саакашвілі заявив на мітингу на Європейській площі в Києві в неділю по завершенні акції "Марш за народний імпічмент", повідомляє аґенція УНІАН.

 

"Ми збираємося на Майдані, як сьогодні, спокійно, мирно, з високо піднятими головами і говоримо: "Ви цього тижня нічого не ухвалили – добре, ми стоїмо ось тут, ми не рухаємося нікуди. Ми не зрушимо з місця, підемо наверх, трохи зрушимо наверх і більше не будемо допускати Президента до свого робочого місця", – сказав Саакашвілі.

 

Водночас, опозиціонер наразі не бачить потреби в організації наметового табору на Майдані.

 

"Я не закликаю ставити намети. Нам не потрібні намети. Нам не потрібно паралізувати центр міста – і так у людей досить проблем", – уточнив Міхеїл.

 

Лідер "Руху нових сил" зазначив, що він не очікує ухвалення цього тижня законопроектів про антикорупційний суд та про імпічмент Президента, що є вимогою протестувальників.

 

"Протягом наступного тижня у них є сесійний тиждень. Вони можуть ще прийняти закон про імпічмент, вони можуть ще прийняти закон про антикорупційний суд, вони можуть ще залишити НАБУ в спокої. Це їхній шанс, але я на це не сподіваюсь", – заявив Саакашвілі.

 

У неділю в марші, організованому прибічниками Саакашвілі, взяло участь 5 тисяч осіб. Демонстранти вигукували гасла: "Геть бариг!", "Імпічмент!" та "Києве, вставай!". За правопорядком стежило понад 1200 правоохоронців.

 

04.12.2017