Порошенко порівняв історії довкола НАБУ з латиноамериканським карнавалом.

 

Президент України Петро Порошенко прокоментував публічні конфлікти між правоохоронними органами, заявивши, що вони нагадують "латиноамериканський карнавал".

 

Про це Порошенко сказав на урочистому заході з нагоди Дня працівників прокуратури сьогодні в Києві, повідомляє УНІАН.

 

"Говорячи про роботу всієї правоохоронної системи, не можу, на жаль, обійти мовчанням публічні міжвідомчі конфлікти… Вони вийшли далеко за межі розумної конкуренції, яка — поки в міру — потрібна всюди, бо конкуренція — двигун прогресу. Шуму, галасу й пір'я стільки, що часом дійство нагадує якийсь латиноамериканський карнавал… Здавалося б, навіть смішно, якби не було так сумно", — заявив Президент.

 

Голова держави процитував слова зі звернення ініціативної групи "Першого грудня": "Не можна побудувати правову державу, якщо мужі в погонах забувають про своє призначення і стають безвідповідальними політиканами" (про попереднє речення із цього звернення Порошенко змовчав: "Складається враження, що влада хоче мати «ручні» правоохоронні органи, а заодно — й суди, із Конституційним включно. Але це згубний шлях". — Z).

 

"Суспільство воліє війну з корупцією та іншими видами злочинності, а не війни компроматів. Я як президент – разом з суспільством. Здорове суперництво, цивілізовану конкуренцію, чесне змагання вітатимуть і президент, і суспільство. А от конфлікти, сварки, інтриги та ворожнеча є неприйнятними, бо йдуть на користь лише спільному ворогу – злочинності і корупції", — сказав Порошенко.

 

01.12.2017