Аґента НАБУ затримали при спробі спровокувати заступницю голови ДМС на хабар.

 

Працівники Служби безпеки України затримали аґента Національного антикорупційного бюро під час спроби передачі хабара першій заступниці голови Державної міґраційної служби Діні Пімаховій.

 

Службовця НАБУ затримали під час спроби передати чиновниці першу частину хабара розміром у $15 тис., повідомила прес-служба Державної міґраційної служби.

 

Згідно з повідомленням ДМС, упродовж кількох місяців аґент, "виконуючи незаконні вказівки окремих керівників НАБУ, неодноразово намагався спровокувати Діну Пімахову, пропонуючи великі суми хабарів за прийняття нею незаконних рішеннь щодо леґалізації в Україні громадян В‘єтнаму та Ірану, яких навіть не існувало в реальності".

 

"Діна Пімахова як законослухняна громадянка звернулась із заявою до правоохоронних органів про те, що їй намагаються передати хабар. Після чого правоохоронцями було проведено комплекс оперативно-розшукових заходів для документування злочинної групи", – похвалилися у Міґраційній службі.

 

Незважаючи на те, що правоохоронці потрактували працівника НАБУ саме як аґента, йому інкримінують провокацію підкупу (стаття 370 Кримінального кодексу). 

 

30.11.2017