Вірменська делеґація вчинила демарш на асамблеї ПАЧЕС.

 

Народний депутат, член української делегації Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва Рефат Чубаров пов'язує демарш вірменської делегації на засіданні ПАЧЕС із впливом Росії.

 

Про це він сказав у коментарі аґенції "Укрінформ".

 

"Я переконаний, що за умови відсутності російської делегації вірменська делегація виконує її роль", – сказав Чубаров.

 

З його слів, до проекту декларації, присвяченої 25-річчю ПАЧЕС, вірменська делегація запропонувала кілька поправок, зокрема ту, яка передбачала, що члени організації мають утримуватися від санкцій проти інших країн-членів.

 

Натомість українська делегація пропонувала розширити один із пунктів проекту декларації положенням, яке передбачає, що організація у своїй діяльності виходить з того, що території, які визнані такими міжнародними організаціями, як ООН, ПАРЄ, ОБСЄ, Європарламент окупованими, підлягають негайному звільненню без будь-яких попередніх умов.

 

"Пані [Людмила] Денісова як керівник української делегації запросила перед початком засідання керівників інших делегацій для того, щоб обговорити цю поправку. Вона запросила тих, кого вважала доцільним з точки зору проходження цієї поправки. Позиція вірменської сторони для нас була абсолютно відома", – повідомив Чубаров.

 

Водночас вірмени потрактували такі дії голови української делегації в ПАЧЕС як ізоляцію делегації Вірменії. "Ми кваліфікуємо це як образу не тільки вірменської делегації, а і всіх делегацій і загальної структури", – заявив під час засідання Генасамблеї ПАЧЕС голова вірменської делегації.

 

Після цього члени делегації покинули зал пленарних засідань і участі у голосуванні не брали. Відтак усі делегації, крім вірменської, підтримали текст декларації з урахуванням поправки від України.

 

Окрім того, генеральний секретар ПАЧЕС Асаф Гаджієв (Азербайджан) назвав звинувачення вірменської делегації необґрунтованими.

 

29.11.2017