Громадські слухання щодо вулиці Бандери мають лише рекомендаційний характер, – міськрада.

 

Як повідомляв Z, у Львові минулого тижня відбулися громадські слухання щодо реконструкції вулиці Степана Бандери, під час яких присутні ухвалили рішення про відмову від заміни бруківки на асфальт. Керівник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР Орест Файфурка стверджує, що результати слухань – лише інформація для роздумів людям, які ухвалюватимуть подальші рішення, передає Твоє місто.

 

«Громадські слухання не є кінцевим рішенням. Це просто інформація для тих людей, які ухвалюватимуть рішення – як для депутатського корпусу, так і для виконавчих органів влади», ­– розповів Орест Файфурка.

 

За його словами, місцеві мешканці можуть знову ініціювати громадські слухання, зібравши 75 підписів або за допомогою семи депутатів міської ради.

 

«Справа в аргументах, які наводять усі учасники громадських слухань. Якщо зібрати в залі громаду та проголосувати за те рішення, яке буде задовольняти лише одну частину суспільства, то це ще не означає, що рішення буде втілювати міська рада. Це радше інформація для розгляду, роздумів і прийняття виважених рішень», – каже Орест Файфурка.

 

За словами керівника ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олега Шміда, група мешканців, які представляли вулицю Бандери на громадських слуханнях 24 листопада, не була репрезентативною та не висловлювала думки львів’ян.

 

«Більшістю голосів прийняли рішення, які між собою є несумісні. Мешканці проголосували за розширення дороги до чотирьох смуг (а це, згідно з ДБН, орієнтовно 14–16 метрів у ширину). Відповідно, для появи такої дороги дерева треба зрізати. Водночас іншим рішенням присутні висловилися за збереження всіх дерев», – прокоментував Олег Шмід.

 

Окрім цього, на слуханнях проголосували за збереження всієї наявної бруківки на Бандери. Проте розширення вулиці потребує більше бруківки. За словами Олега Шміда, невідомо тоді, звідки брати камінь на розширення, оскільки чи не кожна п’ята бруківка – розбита й її не можна класти на оновлену вулицю.

 

«Не знаю, чи це може мати якісь легітимні наслідки для того проекту, який ми робили півтора роки разом із німецькими партнерами у межах проекту "Вулиця для всіх". Він завершений і готовий до реалізації. Його ніхто не скасує. А місцеві мешканці можуть лише не погоджуватися з окремими його аспектами. Це може мати наслідки для підготовки робочого проекту. Але і його нині ніхто не розробляє, не підписано жодної угоди», – каже Олег Шмід.

29.11.2017