Львів'яни вшанували жертв голодоморів.

 

25 листопада у Львові відбулися заходи зі вшанування 85-х роковин Голодомору в Україні. Протягом дня у всіх храмах Львова пройшли поминальні богослужіння за жертвами голодоморів, інформує прес-служба ЛМР.

 

Молитву очолив владика Димитрій, Митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП, у співслужінні владики Володимира, єпископа-помічника Львівської архиєпархії УГКЦ, та духовенства усіх християнських конфесій міста Львова.

 

Розпочалися жалобні заходи з вшанування пам’яті жертв голодоморів о 15.30 год. на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Духовенство провело екуменічну панахиду. О 16 год. Львів долучився до загальнонаціональної «Хвилини мовчання», після чого прозвучав церковний передзвін. Опісля відбулася Всеукраїнська акція «Запали свічку» – керівництво області та міста, представники громадськості запалили лампадки на площі біля пам’ятника Т. Шевченкові.

 


 

Також принесли лампадки до Пам’ятного знака жертвам Голодомору та політичних репресій (просп. Чорновола).

 

О 18 год. у Львівській обласній філармонії відбувся вечір пам'яті «Жнива скорботи».

 

У Львові, за інформацією ЛМР, є 123 мешканці, які перебувають на обліку у відділах соціального захисту міста Львова, котрі пережили Голодомор 1932-1933 років.

 

Окрім того, біля консульства Росії у Львові активісти «Об’єднання добровольців» спільно з МО «Апостольська Чота» провели театралізовану акцію: переодягнений у форму працівника НКВС активіст відбирав у людей хліб, передає 032.ua.

 

Постановку організували біля консульства Росії, аби показати, що уся відповідальність за мільйони вбитих українців лежить саме на російській владі.


Акція у пам'ять про жертв Голодомору біля консульства РФ у Львові. Фото: 032.ua.

 

Окрім участі у постановці, активісти запалили лампадки та вшанували жертв Голодомору хвилиною мовчання.

26.11.2017