Єгипетська авіація здійснила атаку на позиції «Ісламської держави».

Таким чином Каїр відповів на кривавий теракт у мечеті на Синайському півострові.

 

                                 Єгипетський президент Абдель Фаттах ас-Сісі

 

Єгипетські військовики в ніч на суботу, 25 листопада, завдали авіаударів по позиціях джихадистів в Бір-аль-Абді, що в провінції Північний Синай. Як заявив в телевізійному зверненні єгипетський президент Абдель Фаттах ас-Сісі, збройні сили і поліція зроблять все можливе, щоб відновити безпеку і стабільність в реґіоні.

 

Внаслідок ударів бойової авіації, включно з безпілотними літальними апаратами, було знищено близько трьох десятків бойовиків терористичного угруповання «Ісламська держава», повідомила ізраїльська газета Haaretz. За інформацією видання, знищено криївки терористів зі запасами зброї і амуніції, а також низку транспортних засобів, які, імовірно, використовували під час атаки на мечеть.

 

Нагадаємо, що під час бомбової атаки в п’ятницю ввечері, 24 листопада, на мечеть в містечку Рауді загинуло щонайменше 235 осіб, понад 120 отримали поранення. Нападники спочатку підірвали бомбу в мечеті, а потім відкрили вогонь по людях, які почали вибігати з будівлі. Відповідальності за теракт поки що не взяло на себе жодне з діючих у регіоні угруповань бойовиків. Проте влада припускає, що за атакою стоять джихадисти ІДІЛ.

25.11.2017