Грібаускайте: Україна має ефективніше використовувати допомогу ЄС.

 

Президент Литви Даля Грібаускайте вважає, що Україна має ефективніше використовувати допомогу Європейського Союзу, а просування України в напрямі інтеграції до ЄС залежить лише від офіційного Києва.

 

Про це вона сказала перед початком саміту "Східного партнерства" в Брюсселі, повідомляє УНІАН.

 

"Я думаю, що ЄС пропонує багато. І зараз залежить від України, скільки вони можуть взяти і як швидко вони будуть виконувати реформи. У нас вже є достатньо фінансових ресурсів, але Україна не використовує їх сповна", – констатувала президент Литви.

 

Вона зазначила, що з 12 млрд євро українська сторона "взяла тільки дві третини", є доступною також макрофінансова допомога, але її надають за певних умов.

 

"Від наших партнерів, від цих країн залежить використання підтримки, яку ми пропонуємо, сповна. В декларації, яку ми зараз готуємо, є 22 пропозиції для результатів, свого роду дорожня карта на наступні два роки співробітництва. Це – партнерам, як багато вони хочуть використати для власного просування вперед", – розтлумачила Грібаускайте.

 

Говорячи про політичну підтримку Україні, зокрема щодо перспективи членства в ЄС, президент Литви сказала, що це залежить від того, "як вони будуть готові". "Але це довга дорога", – застерегла вона.

 

24.11.2017