Порошенко подякував Тускові за стратеґічне бачення українсько-польської дружби.

 

Президент України Петро Порошенко відбув у Брюсселі зустріч із президентом Європейської ради Дональдом Туском. У п'ятницю у Брюсселі відбудеться саміт "Східного партнерства".

 

Про це повідомляє прес-служба АП.

 

"Надзвичайно вдячний президенту Туску за абсолютно чітку, тверду і послідовну позицію підтримки України в європейських прагненнях, підтримки і санкцій проти РФ як наслідок агресії Російської Федерації проти України", – сказав голова держави представникам медій.

 

Президент зауважив, що під час зустрічі співрозмовники опрацювали всі напрямки співробітництва між ЄС і Україною, детально обговорили саміт, а також співпрацю у форматі Європейської народної партії. Порошенко нагадав, що напередодні саміту Європейський парламент ухвалив "абсолютно чітку" резолюцію щодо підтримки України.

 

"Було підтримано все те, що ми просили, і це була фактично конституційна більшість Європейського парламенту", – зауважив голова держави.

 

Президент також звернув увагу на проект документа, який виносять на обговорення Європейської народної партії.

 

"Це також сильні повідомлення щодо підтримки України, щодо засудження російської агресії, щодо підтримки України на шляху реформ і європейських прагнень нашої держави", – додав Президент, подякувавши за таку позицію ЄНП.

 

Петро Порошенко наголосив, що повністю задоволений результатами зустрічі з Туском. "При нагоді хотів би подякувати йому і як президенту ЄС, і як поляку за абсолютно стратегічне бачення українсько-польської дружби. Це є відповідальна позиція відповідальної людини", – сказав голова держави, натякаючи на кризу зносин із Польщею.

 

24.11.2017