Суд дозволив Миколі Злочевському видобувати нафту і газ з родовища на Івано-Франківщині попри рішення обласної ради.

 

Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав Державну службу геології та надр видати ТОВ «Парі» спецдозвіл на видобування нафти та газу, розчиненого у нафті Чемигівської площі в Івано-Франківській області, інформують Наші гроші.

 

Власником «Парі» є екс-міністр охорони навколишнього середовища Микола Злочевський.

 

З матеріалів засідання суду відомо, що «Парі» в 2010 році отримало спецдозвіл на користування надрами Чемигівської площі. В 2016 році фірма звернулася до Держгеонадр по новий спецдозвіл без проведення аукціону, позаяк фірма провела за власні кошти апробацію запасів на родовищі. Після розгляду заяви «Парі» 4 квітня 2016 року Держгеонадра видали наказ про надання фірмі дозвільного документа, наступного дня це рішення підтвердили в Міністерстві екології та природних ресурсів. Але фірма спецдозволу так і не отримала – і після цього вона звернулася з позовом до суду.

 

У березні 2016 року Держгеонадра направили заявку «Парі» до Івано-Франківської облради для її обов’язкового погодження. Депутати відмовили «Парі» у доступі до родовища ще 31 березня, але 4 квітня держслужба всупереч рішенню облради видала наказ про видачу спецдозволу. Там пояснили, що у відведений термін (протягом 10 днів з моменту подання документів) рішення облради не отримали, тому було застосовано принцип мовчазної згоди. Саме ж рішення депутатів Держгеонадра отримали лише 18 квітня, про що засвідчив штамп вхідної кореспонденції.

 

Суд постановив, що Держгеонадра правомірно видали «Парі» спецдозвіл, і вважає його чинним. А тому зобов’язав службу видати фірмі документ.

23.11.2017