Містяни переважно довіряють патрульним і вважають їхню роботу ефективною.

 

Понад 60% опитаних львів’ян і мешканців області довіряють патрульній поліції, свідчать дані опитування, проведеного Школою управління УКУ та Патрульною поліцією Львова, передає Дивись.Інфо.

 

Восени, протягом усіх трьох місяців, представники Школи управління УКУ спільно з Патрульною поліцією Львова опитали 1445 осіб у межах дослідження «Чи довіряє громада поліції».

 

Згідно з даними опитування, 8,2% людей цілком довіряють новій поліції, а ще 52,2% – радше довіряють.

 

«Рівень довіри населення до поліції, згідно з законодавством, є основним критерієм, яким ми і керівництво Національної поліції в цілому користуємося при визначенні ефективності та якості нашої служби.

 

Сьогодні вже закінчився квітково-цукерковий період, коли всі фотографувалися з поліцейськими, і почалася буденна служба. Мене досить тішать результати, які ми отримали в цьому опитуванні, а люди, які не довіряють, постійно будуть. Наше завдання – максимально зменшити цей відсоток», – прокоментував керівник львівських патрульних Роман Пилипенко.

 

Результати дослідження також показують, що 8,5% повністю не довіряють реформованій поліції, а ще 18% – радше не довіряють. 13,1% не змогли відповісти на це запитання.

 

На думку Романа Пилипенка, до таких належать люди, які не стикалися з необхідністю «отримання правоохоронної послуги».

 

Окрім того, дослідження показало, що 78% опитаних вважають патрульну поліцію ефективнішою за стару міліцію. З них 12% повністю переконані в цьому, а решта вважають, що патрульні ефективніші, проте не можуть повністю реалізуватись.

22.11.2017