Ситник підтвердив, що має проблемні стосунки з Холодницьким.

 

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник визнав, що між НАБУ та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою існують суперечності.

 

Про це він сказав під час виступу на засіданні комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції, передає аґенція "Укрінформ".

 

"Про те, що конфлікт із САП є, не перший місяць пишуть. Були дискусії між нами, коли прокурори не погоджувалися з рішеннями детективів і навпаки – детективи оскаржували рішення прокурорів. Назвати відносини ідеальними я відверто не можу, це було б обманом", – сказав Ситник.

 

Водночас він запевнив, що розслідування тривают, і про їхні результати невдовзі стане відомо. "Головне не те, як ми одне до одного ставимося особисто, а який спільний результат даємо. НАБУ без САП жодного результату не дасть – і навпаки. Ми це усвідомлюємо і будемо працювати далі", – прокоментував керівник НАБУ.

 

Натомість, відповідаючи на питання про кримінальну справу щодо розголошення даних досудових розслідувань, Ситник сказав, що підтвердив факт спілкування з журналістами, водночас спростував і закиди в розпатякуванні таємниць.

 

"У мене були зустрічі з журналістами у форматі off records. Ми для цього відкриті, і таку практику застосовували інші керівники правоохоронних органів, але жодного разу при спілкуванні з журналістами порушення закону не було", – запевнив Ситник.

 

Він стверджує, що не розголошував ні державної таємниці, ні таємниці слідства, а також готовий публічно повторити всі свої заяви, які робив під час таких зустрічей. "Всі слова, які я казав у відкритих інтерв'ю, при зустрічах з журналістами у форматі off records, я готовий повторити у форматі on records", – зазначив директор НАБУ.

 

Генпрокуратура порушила кримінальне провадження за фактом можливого розголошення таємниці слідства посадовою особою правоохоронного органу. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що у справі фігурує аудіозапис, на якому чутно, як особа, схожа на Ситника, розповідає журналістам про матеріали слідства, здобуті у ході санкціонованого судом прослуховування.

 

Оприлюднення аудіозапису – робота народного депутата з "Народного фронту" Антона Геращенка, помічника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, сім'ю котрого НАБУ підозрює в зловживаннях при тендері на закупівлю наплічників підрозділам МВС.

 

Раніше Антон Геращенко також брав участь у компрометації члена НАЗК Руслана Рябошапки, котрий згодом звільнився із Антикорупційної аґенції через неспроможність Наталії Корчак налагодити роботу відомства та зі закликом до переформатування інституції.

 

22.11.2017