Горбатюк: Убивства Нігояна, Жизневського, Сеника не розкрито.

 

Начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що вбивства на Майдані Незалежності в Києві в 2014 році активістів Сергія Нігояна, Михайла Жизневського та Романа Сеника не розкрито, хоча є певне просування в розслідуванні, яке дає надію на встановлення винуватців.

 

Про це Горбатюк сказав на прес-конференції, присвяченій підсумкам розслідування "справ Майдану", повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"На жаль, вбивства Нігояна, Жизневського і Сеника на сьогодні не розкриті. Ми не встановили осіб тих, хто натискав на спусковий гачок", – сказав Горбатюк.

 

Він зазначив, у випадку з Нігояном було застосовано мисливський патрон, заряджений картеччю. Щодо випадку Жизневського та Сеника – патрон для примусового зупинення транспортних засобів, який використовують лише в підрозділах Міністерства внутрішніх справ України.

 

"Робота триває. І з огляду на те, що ми все-таки просуваємося, ми для себе виділили підрозділ щодо кожного з випадків, бійців якого ми перевіряємо на причетність до злочину. І, відповідно, той факт, що рух відбувається, дає надію, що злочини будуть розкриті", – зазначив керівник департаменту.

 

21.11.2017