Містяни відзначили День Гідності та Свободи ходою та студентським вічем.

 

Сьогодні, 21 листопада, в Івано-Франківську на Вічевому майдані відбулося студентське віче у пам’ять про загиблих під час Революції Гідності, передає WestNews.

 

Віче розпочали з Гімну України. Далі загиблих вшанували хвилиною мовчання під пісню «Пливе кача».

 

«Нам хотілося, щоб Україна була вільною. Чи варто думати, що все було даремно? Ні, не варто. За наше майбутнє полягли друзі і прості громадяни. Зараз на сході важко боряться за нас бійці. Чи маємо ми право опускати руки?» – наголосила під час виступу секретар міської ради Оксана Савчук.

 

Потому відбулась хода за маршрутом Вічевий майдан – вул. Незалежності – вул. Мельника – Меморіальний сквер, де за Героями Небесної сотні та загиблими в зоні АТО військовими відслужили панахиду.

 

День Гідності та Свободи відзначають в Україні щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

 

Цей день є наступником Дня Свободи, що відзначали 22 листопада протягом 2005-2011 років на честь Помаранчевої революції, поки не був скасований указом президента-втікача Віктора Януковича.

 

13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначають День Гідності та Свободи.

21.11.2017