СБУ затримала дезертира – командира дивізіону.

 

Співробітники Служби безпеки України затримали в Києві начальника зв’язку – командира гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону, котрий вдався до дезертирства з армії у 2015 році.

 

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

 

"Правоохоронці встановили, що лейтенант у серпні 2015 року самовільно залишив військову частину, яка дислокувалася на Донеччині, та виїхав на територію тимчасово анексованого Криму. У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України, оперативники спецслужби задокументували, що в Криму зловмисник намагався отримати тимчасовий притулок у так званій «Республіці Крим РФ». Він також перебував на зв'язку зі співробітниками ФСБ, яким передавав відому йому інформацію про сили антитерористичної операції", – інформує СБУ.

 

Згідно з інформацією спецслужби, у листопаді дезертир прибув до Києва для вирішення особистих питань; його затримали перед поверненням на тимчасово окупований півострів.

 

Наразі лейтенанта спровадили до служби військового правопорядку для подальшого конвоювання до Військової прокуратури Донецького гарнізону та обрання запобіжного заходу.

 

20.11.2017