Івано-Франківськ розширить тролейбусну мережу до 2020 року.

 

Івано-Франківське комунальне підприємство «Електроавтотранс» розробило план розбудови до 2020 року, розповів директор КП Віталій Голутяк, передає "Репортер".

 

Згідно з планом, нові тролейбусні лінії охоплять вулиці Довженка, Петлюри, Мазепи, Гурика, Володимира Великого, Пилипа Орлика, Новгородськe, Січових cтрільців, Північний і Південний бульвари. Планують також побудувати лінію в село Крихівці та до онкодиспансеру, там уже встановлені опори.

 

За останні два роки в Івано-Франківську з’явилося 17 нових тролейбусів, котрі закупили за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Лише за цей рік провели тролейбусну лінію до обласної лікарні, а також поміняли лінію в Ямницю, бо стара була зношена. Зараз ще працюють на Вовчинецькій–Василіянок–Вокзал–Лепкого та у зворотному напрямку. Також уже готова тендерна документація на будівництво тролейбусної лінії до автостанції №3 на Мазепи – чекають, щоб її затвердив ЄБРР.

 

Нині КП «Електроавтотранс» має 57 тролейбусів. На маршрути щодня виїжджають 35, ще два чергують на випадок якоїсь поломки. Ще кілька тролейбусів відправили на ремонт, а решта стоїть на резерві в депо.

 

«Коли ми побудуємо нові лінії, то відповідно закупимо техніку та доберемо водіїв, яких наразі бракує», – сказав Віталій Голутяк.

 

Зараз КП працює над розробкою елект­ронних квитків зі встановленням у салонах спецтерміналів для карток. Наразі ЕАТ шукає партнерів, що допоможуть впровадити систему. Вже у березні-квітні наступного року планують запустити пілотний проект на одному з маршрутів. Якщо нововведення приживеться і буде фінансування, то вже до вересня обладнають усі тролейбуси.

 

17.11.2017