Андрій Садовий заперечив припущення медіа про перейменування вулиці Стрийської.

 

На своїй сторінці у Фейсбуці львівський міський голова написав:

 

"Наступного тижня комісія з переіменувань розгляне звернення ініціативної групи львів'ян щодо вшанування пам'яті почесного громадянина Львова Яцека Куроня. 
Вулиці Стрийської в переліку потенційних вулиць, площ, скверів для переіменування немає і не було."

 

 

Припущення про перейменування вулиці Стрийської з'явилося в інформації на сайті leopolis.news про ініціативу назвати вулицю у Львові іменем визначного львів'янина Яцека Куроня: "Яку саме вулицю хочуть перейменувати на його честь, Садовий не вказує, але варто зауважити, що у Львові Куронь проживав у будинку на вул. Стрийській, 38".

 

Це саме припущення з'явилось на "Підсумках" на zaхіd.net безпосередньо після слів А.Садового про те, що Яцек Куронь народився в будинку на вулиці Стрийській, яке можна зрозуміти як продовження його думки — тим більше, що zaхіd.net є частиною родинного бізнесу міського голови.

 

З критикою перейменування Стрийської відразу виступив Юрій Михальчишин: "Кілок їм осиковий в одне місце, а не перейменування", — прирівнявши Куроня до Пілсудського, Дмовського та Ващиковського.

 

Натомість на сайті міськради з'явився проект ухвали «Про перейменування вулиці Д.Карбишева на вулицю Яцека Куроня»: "Ім’я генерала Д.Карбишева не ввійшло до переліку імен, які підпадають під закон про декомунізацію відповідно до рекомендованого списку осіб, укладеного співробітниками Українського інституту пам’яті. Однак, враховуючи численні звернення громадян, громадських організацій та активістів, комісія з перейменування вулиць вирішила рекомендувати Львівській міській раді перейменувати вулицю Д.Карбишева в рамках загальнодержавного процесу засудження радянської ідеології та пропаганди".

 

Вулиця Карбишева — це бічна Угорської (Сихівський район). Питання про її переіменування піднімали ще в 2015 році, коли ліквідували вулицю Петровського. Комісія тоді вирішила "винести на широке громадське обговорення перейменування вулиці у Сихівському районі, названої на честь радянського генерал-лейтенанта Дмитра Карбишева". Пропозицій щодо нової назви тоді ще не було.

 

17.11.2017