Виконком затвердив стратегію розвитку "Шевченківського гаю" до 2027 року.

 

Сьогодні, 17 листопада, виконавчий комітет Львівської міськради затвердив стратегію розвитку "Шевченківського гаю" до 2027 року, що передбачає зведення нових об'єктів на території музею, передають Варіанти.

 

Стратегія передбачає будівництво на території "Шевченіквського гаю" інформаційно-освітнього комплексу, ремісничого містечка та сучасного фондосховища.

 

Як зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, у стратегії напрацьовано три основні напрями розвитку музею на наступні 10 років: реставрація та збереження музею; музей як науковий простір; надання якісних послуг відвідувачам музею.

 

«До 2027 року плануємо відновити пам'ятки народної архітектури, віднайти нові об'єкти для розширення експозиції етнозон, спорудити давнє ремісниче містечко, покращити інфраструктуру: освітлення, нові експозиційні дороги, пожежна безпека, паркінг», – розповів Андрій Москаленко.

 

Другий напрям, за його словами, є критично важливим, адже це стратегічна мета музею як наукового простору.

 

«Третій блок. Ми говоримо про сучасний інформаційний центр, новий адміністративний корпус, фондосховища, реконструкцію співочого поля, а також про максимальну транспортну доступність», – додав Андрій Москаленко.

17.11.2017