НАБУ відкрило справу щодо можливого незаконного збагачення Луценка.

 

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення Юрія Луценка.

 

Про це повідомив колишній заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін на своїй сторінці у Facebook, додавши, що ця справа порушена за його зверненням.

 

"За моєю заявою НАБУ зареєструвало і початок розслідування кримінального провадження про незаконне збагачення генпрокурора Луценка", – прокоментував одіозний Кузьмін, котрий діймав Юрія Луценка ще в часи його опозиційної діяльності.

 

Цю інформацію у коментарі "Українській правді" підтвердила речниця НАБУ Світлана Оліфіра. 

 

"За ухвалою суду, яка зобов'язала внести відомості до ЄРДР, детективи внесли ці відомості, розпочато розслідування за фактом ймовірного незаконного збагачення", – розповіла вона.

 

Зі слів Оліфіри, справа стосується саме генпрокурора і порушена 30 жовтня за ч.3 ст.368-2 Кримінального кодексу. Речниця повідомила, що таке рішення ухвалив Солом'янський суд Києва у жовтні. 

 

Водночас, згідно з непідтвердженою інформацією, Генпрокуратура порушила кримінальне провадження проти директора НАБУ Артема Ситника через ймовірне розголошення ним даних слідства.

 

Справу порушили на підставі опублікованого в інтернеті аудіозапису, на котрому особа з голосом, схожим на Ситника, розповідає журналістам деталі деяких резонансних справ.

 

У середу на засіданні антикорупційного комітету народний депутат Антон Геращенко закликав ГПУ відкрити справу на Ситника, вважаючи, що він порушив таємницю слідства, і перевірити цей запис. 

 

17.11.2017