Щонайменше 15 осіб загинуло внаслідок повені.

Потужні зливи, супроводжувані сильними вітрами, докучають східній частині Греції з початку тижня.

 

 

«Повінь, викликана сильною зливою, призвела до загибелі щонайменше 15 осіб на західній околиці Атен», – йдеться в повідомленні новинного телеканалу N-TV. Ще 17 осіб шпиталізовано з важкими тілесними ушкодженнями.

 

Повінь поруйнувала сотні житлових будинків і крамниць. Пожежна служба постійно отримує дзвінки від людей, котрі просили врятувати їх із затоплених пивниць будинків чи з їхніх автомобілів.

 

Серед загиблих – переважно мешканці міста Мандри, розташованого приблизно за 20 км від грецької столиці. Їхні тіла були виявлені в затоплених будинках і на вулицях.

 

Практично повністю залило водою й місто Неа-Перамос. Там, а також на острові Сімі запроваджено режим надзвичайного стану.

 

 «Це катастрофа, це трагедія», – все, що міг сказати міністр внутрішніх справ Панайотіс Скурлетіс, коментуючи стихійне лихо і його наслідки. «Це важкий момент для нашої країни. Ми допомагатимемо постраждалим всіма засобами, які маємо до диспозиції», – запевнив прем’єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас. Він оголосив національну жалобу, яка триватиме в країні з четверга до суботи.

 

За словами синоптиків, до кінця тижня під владою стихії опиниться ще кілька реґіонів у материковій частині Греції і острів Крит.

16.11.2017