Депутати підтримали меморандум про землі зі селом Рясне-Руське.

 

Сьогодні, 16 листопада, депутати Львівської міськради затвердили Меморандум про порозуміння між ЛМР та Рясне-Руською сільською радою від 3 листопада, інформує прес-служба ЛМР.

 

«Межі Львова глобально змінювалися двічі. У 1978 році включено у межі міста 1300 га землі Рясного і Білогорщі та земельну ділянку площею 798 га, що на той час була поза межею населених пунктів. У 1988 році у межі міста Львова включено с. Рясне загальною площею 477 га. З того часу межі міста Львова не змінювалися юридично, проте фактично, враховуючи те, як розвивалося місто і адміністративні пункти навколо нього, виникла потреба у зміні і коригуванні меж міста Львова. Станом на сьогодні ми маємо погоджені межі зі всім населеними пунктами, що є навколо нас, окрім м. Винники, с. Рясне-Руське, с. Малехів та с. Грибовичі», – розповіла керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

 

Найскладнішою, за її словами, є ситуація між Львовом і селом Рясне-Руське.

 

«До указів президії Верховної Ради 1978-го і 1988 років не було виготовлено проекту землеустрою. Практично ми знаємо, які межі були включені до складу міста Львова, але чіткого документального підтвердження станом на сьогодні не маємо. Ми неодноразово затверджували нормативно-грошову оцінку, яка проходила землевпорядну експертизу, і вказували площу міста Львова – 14 тис. га. Також ми затверджували генеральний план міста Львова, що проходив іншу експертизу, де площа міста, у зв’язку з іншими площами, збігалася з точністю до гектара. Але ми маємо ситуацію, коли фактична площа села Рясне-Руське і площа, яка є у державній землевпорядній документації, не збігається приблизно на 477 га.

 

Враховуючи цю ситуації і факт, що нам необхідно завершити роботу по затвердженню меж Львова, ми пропонуємо прийняти меморандум, згідно з яким встановити межі міста Львова і села Рясне-Руське. Якщо ми затвердимо цей меморандум, то матимемо шанси досягти примирення і поставити крапку у конфліктних ситуаціях, які час від часу виникають між нашими громадами з 1988 року», – додала Гелена Пайонкевич.

 

Кінцевою метою меморандуму є узгодження меж між населеними пунктами та початок діяльності ТзОВ «СіТіПарк» в індустріальному парку Львова. Моментом досягнення мети меморандуму потрібно вважати початок будівництва ТзОВ «СіТіПарк» в індустріальному парку, зазначили в прес-службі.

 

Тепер питання про межі має розглянути сільська рада Рясне-Руського, потім – районна і обласна ради, а крапку в питанні має поставити Верховна Рада.

16.11.2017