Правоохоронці затримали торговця канабісом.

 

Оперативники департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції в Івано-Франківській області затримали наркоторговця, коли він збував свій товар. Чоловік неодноразово судимий і на час скоєння чергового злочину перебував під домашнім арештом за рішенням суду, інформує ДВБ Нацполіції.

 

У жовтні працівники Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки отримали інформацію про те, що на території області здійснюється розповсюдження наркотичних засобів. Під час перевірки оперативники встановили особу наркоділка – ним виявився 26-річний житель Івано-Франківська, раніше неодноразово судимий за низку злочинів: крадіжки, зберігання наркотиків, порушення правил експлуатації транспорту та хуліганство із застосуванням зброї.

 

Незважаючи на зазначені правопорушення, вчинені молодиком, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Однак це не завадило підсудному налагодити «бізнес» – збут канабісу та амфетаміну.

 

За зібраними матеріалами УДВБ НПУ слідчі прокуратури Івано-Франківської області розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

 

Наркоділка взяли «на гарячому» оперативники внутрішньої безпеки НПУ, управління протидії наркозлочинності івано-Франківської поліції та працівники прокуратури області. Відразу після збуту зловмисником 50 грам канабісу та 20 грамів амфетаміну правоохоронці затримали його за ст.208 КПК України.

 

За місцем проживання чоловіка та у його гаражному приміщення під час санкціонованого обшуку було виявлено і вилучено 12 кілограмів канабісу, вартість якого за цінами «чорного ринку» становить 1 млн грн. Також знайшли правоохоронці і два пістолети та набої до них.

 

Затриманого доставлено до прокуратури області для оголошення ще однієї підозри. За збут наркотичних засобів фігурантові загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. На можливу причетність до незаконного бізнесу чоловіка перевіряють також працівників правоохоронних органів.

16.11.2017