Голова Львівської облради вважає, що область може взяти на себе функції управління міським транспортом.

 

Голова Львівської облради Олександр Ганущин вважає, що через загострення ситуації з громадським транспортом у Львові може постати питання про передачу його в управління області.

 

Про це Олександр Ганущин заявив сьогодні, 15 листопада, відповідаючи на запитання журналістів про те, чому досі на рівні області не затверджена концепція розвитку пасажирських перевезень автомобільним транспортом, передає ЗіК.

 

Голова ЛОР зазначив, що проблема лежить у площині ЛОДА, що регулює обласні маршрути, та міської ради, яка керує міськими маршрутами.

 

«Добряче сміттєва управлінська криза підкосила діяльність виконкому Львівської міської ради. Проблема з транспортом виникла, бо не доходили руки. Це питання у нас висить з травня 2016 року. Будемо ставити питання на найближчій сесії 5 грудня, що так воно далі бути не може», – зазначив Олександр Ганущин.

 

Він додав, що у разі загострення ситуації з маршрутками у Львові може повторитися ситуація, як це було зі сміттям.

 

«Ми розуміємо, що обласні і міські маршрути пов’язані, проблематика по автостанціях реально підвисла у повітрі. Я відчуваю, що міський голова Львова стає чомусь дуже далеким від господарських питань по місту, а питання тільки загострюється. У мене погане передчуття; як би не сталось так, коли наступить певний колапс у місті, який ми всі відчуємо, і знову може постати питання про передачу функцій на обласний рівень – як це було зі сміттям. Зараз, коли вже минуло 4 місяці після передачі цих повноважень, ніхто вже не відчуває цієї проблеми. Навіть медіа, наближені до Андрія Івановича Садового, вже зовсім інакше висвітлюють цю тему. Тобто всіх влаштовують управлінські кроки, здійснені на обласному рівні. У мене з’являється таке відчуття, що з транспортом може вийти так само», – зазначив Олександр Ганущин.

15.11.2017