Антикорупційна аґенція передала до суду протокол на Артема Ситника.

 

Національна антикорупційна аґенція скерувала до суду протокол про адміністративне правопорушення щодо директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника. 

 

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

 

Протокол склали "за невиконання законних вимог Національного агентства": Артем Ситник нібито з порушенням частини четвертої статті 12 закону України "Про запобігання корупції" надав запитувані Антикорупційною аґенцією копії листів та інформацію, вийшовши за встановлені законом терміни, а також надіславши їх не у повному обсязі.

 

"Запити були надіслані відповідно до отриманого Національним агентством повідомлення, у якому викладалися факти, що свідчили про можливі ознаки порушень працівниками НАБУ законодавства в частині недотримання вимог статті 28 Закону України «Про запобігання корупції» щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. А саме – щодо надання Артемом Ситником довіреності на представлення його інтересів працівникам юридичного департаменту Національного антикорупційного бюро України", – повідомили в НАЗК.

 

Сам Ситник після відвідин НАЗК заявив про те, що він не отримував і не підписував протоколe про адміністративне правопорушення. 

 

"Нібито хтось там складає якийсь протокол. Але той протокол про нібито конфлікт інтересів до цих пір не був вручений, тому фабула того протоколу мені невідома", – ствердив директор НАБУ, згідно з повідомленням телеканалу "112-Україна"

 

"Тільки що я був в НАЗК, відчув заздрість трохи – порожній коридор, мертве царство, й один директор НАБУ отримує протокол... Тому, напевно, можна говорити про якийсь початок роботи НАЗК", – дорікнув Ситник.

 

В інтерв'ю "5-му каналу" Артем Ситник заявив, що вважає події довкола НАБУ тиском влади на антикорупціонерів.

 

"Треба бути зовсім наївним, щоб не розуміти, що ті справи, які ми сьогодні розслідуємо, влада так просто не залишить і не пробачить. Починаючи від Мартиненка, Насірова, "рюкзаків" і заступника міністра МВС та інших", – сказав Ситник.

 

"Звичайно, ми чекали, що буде така реакція. Чекали, що буде медійна атака із застосуванням всіх підконтрольних ресурсів, в тому числі таких, як НАЗК. Я не виключаю, що будуть і подальші використання адміністративного ресурсу, як-от підозри і арешти", – зазначив директор НАБУ, додавши, що він готовий до арештів і "жити в опозиції".

 

14.11.2017