Славське і Татарів – перші курортні селища, що отримали туристичний бренд.

 

Селище Славське на Львівщині першим в області отримало туристиний логотип, повідомила представниця ГО «Сила Карпат» Ольга Безушко, передає "Вголос". У сусідній Івано-Франківській області першим брендованим селом став Татарів, пише ГК.

 

За словами Ольги Безушко, бренд для Славського розробили у межах проекту Brandville, який реалізовують по всій Україні для розробки брендів українських сіл для найбільш активних громад.  

 

«Ми подали заявку на конкурс і перемогли. Двоє реалізаторів три дні вивчали у Славському його історію, туристичні локації та думку мешканців про майбутнє селища. У Києві вони сформували логотип, який презентували цими вихідними», – зазначила Ольга Безушко.

 

Логотип базується на історичному значку, який, за легендами, мольфари викарбовували на дверях будинків і таким чином залучали до своєї діяльності громаду.

 

«Це коло, всередині якого є квітка з 4 пелюстками, що символізує 4 цікаві та яскраві сезони для туристів у наших Карпатах. Плануємо цей бренд запатентувати та в більшості використовувати у сфері туризму, зокрема рекреаційного. Ознаковувати місцеву продукцію: мед, карпатські трави тощо, а також готелі. Плануємо також напрацювати і брошури та маркувальні карти з логотипом», – додала представниця ГО «Сила Карпат».


Туристичний логотип селища Славське на Львівщині. Фото: Вголос.

 

Курортне село Татарів на Івано-Франківщині вирішило створити логотип, що вирізнятиме його з-поміж сотень інших і водночас презентуватиме його як унікальну рекреаційну територію та туристичний об’єкт.

 

Робота над розробкою тривала приблизно півроку, над нею працювали фахівці з Івано-Франківська. Серед чотирьох запропонованих варіантів обрали той, який найбільше відображає архітектуру Татарова. Зокрема у логотипі використані елементи місцевої пам’ятки будівлі Татарівського вокзалу, зведеного у псевдоготичному стилі з вкрапленнями елементів гуцульської архітектури 30-х років минулого століття.


Презентація туристичного логотипу села Татарів. Фото: ГК.

 

 

13.11.2017