Порошенко не підтримав поправки про розрив дипломатичних відносин із РФ.

 

Представник Президента України у Верховній Раді, народний депутат із фракції БПП Ірина Луценко вважає, що питання розриву дипломатичних відносин із Російською Федерацією не може бути частиною закону про деокупацію Донбасу, і для цієї ініціативи необхідно розробити окремий документ.

 

Про це вона заявила у четвер у кулуарах парламенту, коментуючи внесення поправки до законопроекту "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" (№7163), повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Це має бути зовсім інший закон, і якщо законодавці, які внесли зміни в запропоновану Президентом стратегію, вбачають таку можливість, нехай вони запропонують окремий закон. Це не може бути один рядок у дві пропозиції. Це має бути закон, це має бути прописана процедура, як діють ті чи інші органи, відкриваємо-закриваємо кордони і дуже багато процедурних питань. Це не питання закону про реінтеграцію Донбасу", – сказала Луценко.

 

У середу ввечері група народних депутатів внесла поправку до законопроекту №7163, якою пропонує зобов'язати владу розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією. "Ця поправка існує. Вона з номером 595. Внесена групою народних депутатів від політичної сили "УКРОП". І там вони пропонують у тримісячний термін Кабміну розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією", – поінформував член комітету з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук.

 

09.11.2017