Аваков презентував книжку про Лєніна.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков презентував книжку "Лєнін з нами?", до котрої залучив як співавторів кількох відомих українських діячів.

 

Про це повідомляє "Укрінформ".

 

Презентуючи книжку, Аваков зазначив, що надихнувся у 2007 році, коли як урядовець, працюючи на посаді керівника Харківської ОДА, видав статтю "Лєнін з нами", яку тепер доповнив відгуками читачів статті, матеріалами щодо "лєнінопаду", декомунізації тощо.

 

Крім того, міністр розповів, що у книжці є добірка міркувань і відгуків відомих українських політиків, громадських діячів та публіцистів, зокрема Володимира В'ятровича, Євгена Захарова, Миколи Княжицького, Віталія Портникова та Ігоря Жданова.

 

"Лєнін з нами?" – книга-питання, книга-дискусія, а для когось, можливо, книга-провокація. Я вважаю, що нашому суспільству вкрай необхідна широка громадська дискусія про роль і місце в історії нашої країни комуністичного проекту і образу Лєніна як його символа. Хто він, людина і міф Лєнін: символ великої комуністичної ідеї або втілення жахливих злодіянь? Пам'ятати? Чи пробачити?" – відзначив Аваков.

 

Зі слів міністра, книжку видано трьома мовами – українською, "слобожансько-російською" та англійською.

 

Захід організували у стилі "совєтского собранія", а ведучим був актор, перебраний за Лєніна.

 

07.11.2017