Суд в Бельгії звільнив з-під варти екс-голову Каталонії Карлеса Пучдемона.

Напередодні він разом з чотирма колишніми членами каталонського уряду здався бельгійській владі й був взятий під варту брюссельськими правоохоронцями.

 

 

Карлеса Пучдемона і чотирьох його соратників своїм рішенням звільнив судовий слідчий в Брюсселі. Про це в понеділок, 6 листопада, повідомила прокуратура Бельгії. При цьому їм заборонено полишати країну без дозволу суду, вони повинні надати адреси свого тимчасового проживання й бути присутніми на всіх судових засіданнях у їхніх справах, вказали в прокуратурі.

 

Тепер справу колишніх керівників Каталонії буде передано ​​до нарадчої палати бельгійського суду першої інстанції. Судді упродовж 15 днів повинні оголосити вердикт щодо виконання європейського ордеру на арешт, виданого іспанськими прокурорами, – повідомило видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Нагадаємо, що іспанська Генеральна прокуратура 29 жовтня висунула звинувачення проти Карлеса Пучдемона й інших членів розпущених Мадридом реґіональних адміністрацій і парламенту Каталонії. Їм інкримінують організацію заколоту, повстання проти державної влади і зловживання бюджетними коштами. А Верховний суд Іспанії оприлюднив постанови про взяття їх під варту.

 

Згодом федеральний прокурор Бельгії підтвердив, що отримав п'ять європейських ордерів на арешт Пучдемона і чотирьох його соратників. Всі вони здалися бельгійській поліції 5 листопада.

06.11.2017